PADEL | MENORCA OPEN

Juan Lebrón en Ale Galán keren terug naar hun verwoestende vorm.

De nummers één in de ranglijst, zowel bij mannen als vrouwen, werden teleurgesteld in Menorca: Ari Sánchez en Paula Josemaría (die uit eigen motivatie speelde, ondanks het nieuws van het overlijden van haar oma vandaag, waarvoor ze een minuut stilte hielden) en Arturo Coello en Agustín Tapia keren zonder een toernooizege naar huis. De vrouwencompetitie werd gewonnen door Marta Ortega en Gemma Triay, die op hun thuisbasis speelde en in de afgelopen jaren op hun thuisgrond niet teleurstelden. De mannencompetitie werd gewonnen door Juan Lebrón en Alejandro Galán.

Lebrón en Galán hebben de afgelopen drie jaar de wereld van padel gedomineerd, maar dit jaar moesten ze terrein prijsgeven om hun leiderschap te verdedigen. Eerst worstelden ze om hun spel te vinden, en later gooide een elleboogblessure van Lebrón roet in het eten en verbrak het partnerschap. Interessant is dat tijdens het Open van Vigo, toen Tapia en Coello nog een opkomend duo waren, beide paren een epische finale speelden die werd gewonnen door de speler uit Valladolid en de Argentijn. Vandaag werd iets soortgelijks verwacht, maar tot ieders verrassing waren de man uit Cádiz en de man uit Madrid weer in hun oude vorm. Ze speelden op een duizelingwekkende snelheid, met krachtige volleys, en straften hun tegenstanders meedogenloos als de lob niet perfect was. Dit was iets dat Lebrón eerder miste, want zijn genialiteit was onveranderd. Galán, afkomstig uit Madrid, schitterde op de baan door onmogelijke ballen te redden voor de getalenteerde Tapia en onweerstaanbare schoten van Coello te retourneren.

Kortom, ze speelden op een vernietigende manier, wat hen uniek maakte. In slechts vijf toernooien hebben ze drie titels gewonnen, allemaal aan het einde van dit seizoen: vandaag tegen de nummer één (6-3 en 6-2) en gisteren tegen de nummer twee (Di Nenno en Stupaczuk). Er wordt gefluisterd dat ze nog maar vijf toernooien samen hebben (drie van de WPT en twee van de Premier), maar als ze dit niveau weten vast te houden, zou het voor hen beiden sportieve zelfmoord zijn, en ze beëindigden de finale in slechts één uur.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *