PADEL | MALMO OPEN

Het World Padel Tour-circuit waagt zich aan een nieuwe uitdaging buiten Spanje met het Areco Malmo Padel Open 2023. Dit toernooi verwelkomt de nummer 1-spelers Ari Sánchez en Paula Josemaría, ondanks hun recente nederlaag in de finale van het vorige toernooi in Menorca.

Bij de mannen domineerden Lebron en Galán met duidelijke overwinningen in de finale (6-3, 6-2) en in eerdere rondes. De voormalige nummer 1-spelers versloegen zelfs de veelbelovende ‘Superpibes’ (6-1, 7-5), die echter nog steeds kans maken op de nummer 1-positie in de World Padel Tour tegen Arturo Coello en Agustín Tapia.

Dit toernooi volgt onmiddellijk na Menorca en brengt belangrijke veranderingen in de spelersparen met zich mee, deels als gevolg van blessures. Helaas kan Fernando Belasteguín, bijgenaamd de ‘Boss’, niet deelnemen voor de rest van het seizoen vanwege een blessure. Víctor Ruiz en Mike Yanguas zullen opnieuw als duo deelnemen.

Gonzalo Rubio en Antonio ‘Pincho’ Fernández gaan als het negende geplaatste paar van start. Voormalig partner van Rubio, Álex Arroyo, speelt nu met Edu Alonso aan de voorhand. Bovendien vormen Pablo Cardona, die eerder met Pincho speelde, en Javi Ruiz nu een duo voor de backhand. Ook de Argentijn Belluatti, voormalig partner van Javi Ruiz, zal strijden naast Arnau Ayats.

Arturo Coello en Agustín Tapia zijn vastberaden om hun nummer 1-positie te heroveren na hun verlies in de finale van Menorca. Ze moeten echter rekening houden met de constante concurrentie van de ‘Superpibes’.

Lebron en Galán hebben de afgelopen vijf toernooien in de World Padel Tour drie keer gewonnen. Andere teams, zoals Paquito Navarro en Federico Chingotto, en Alex Ruiz en Juan ‘El Gato’ Tello, strijden om hun eerste titel samen te behalen.

In het vrouwencircuit zijn Ariana Sánchez en Paula Josemaría favoriet, maar ze staan tegenover sterke tegenstanders zoals Delfi Brea en Bea González, en Gemma Triay en Marta Ortega. Het toernooi vindt plaats van 6 tot 12 november en de winnaar ontvangt 1000 punten. Het is te volgen via de WPT-app.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *