Mag mijn padel racket nat worden?

Het is over het algemeen geen goed idee om je padelracket nat te laten worden of bloot te stellen aan vocht, omdat vocht de prestaties en duurzaamheid van het racket kan beïnvloeden. Hier zijn enkele redenen waarom je je padelracket droog en beschermd moet houden:

  1. Frame: Als het frame van je padelracket vocht absorbeert, kan het leiden tot vervorming of zwelling van het materiaal. Dit kan het racket onherstelbaar beschadigen.
  2. Grip: Een natte grip kan glad worden en je handen kunnen tijdens het spelen wegglijden. Dit kan de controle over het racket verminderen en letselrisico vergroten.
  3. Vocht kan schade veroorzaken aan de materialen die in de constructie van het racket worden gebruikt, zoals de kern van het EVA-foam. Indien je padelracket een barst of scheur heeft, kan het vocht hier doordringen en voor onherstelbare schade leiden.

Om je padelracket in optimale conditie te houden, moet je ervoor zorgen dat het droog wordt bewaard en beschermd tegen vocht. Als je racket nat wordt tijdens het spelen, droog het dan grondig af met een handdoek en laat het daarna in een droge omgeving staan om volledig te drogen voordat je het opbergt.