Tips : de service

Het is essentieel om het hoofddoel van de opslag bij padel te begrijpen: de bal in het spel brengen en het punt starten.

Zoals we al hebben besproken in eerdere artikelen, wint in padel de partij meestal die het grootste deel van de tijd het net in bezit heeft.

Aangezien het net een comfortabelere en offensievere positie is dan de achterlijn, en aangezien het een positie is waarin we het initiatief in het punt hebben, hebben we meer kans om de fout van de tegenstander af te dwingen.

Met dat gezegd te hebben, wordt het duidelijker dat ons doel is om de bal in het spel te brengen, zodat we comfortabel aan het net kunnen positioneren en het spel kunnen leiden.

Daarom is een van de meest voorkomende fouten in het spel van de amateur-speler om te proberen de opslag heel hard of heel kort te slaan, in een poging om een “ace” te maken. Vrienden, dit is geen tennis!

De service heeft niet zoveel invloed; het is zeldzaam om een directe service-ace te zien in onze sport.

Houd in gedachten dat hoe meer snelheid we aan de opslag geven, hoe eerder de return plaatsvindt en de bal sneller terugkomt.

Als de service op deze manier wordt uitgevoerd, hebben we waarschijnlijk geen tijd om aan het net te positioneren, en zullen we de volgende slag missen.