World Padel Tour Stopt!

Als het tijd is om afscheid te nemen, laten we het dan groots doen. Dat moet het idee zijn geweest bij de World Padel Tour, het circuit dat het mondiale padel gedurende het afgelopen decennium heeft gedomineerd, voorafgaand aan de start van de Master Final die het seizoen heeft afgesloten. En ze hadden gelijk.

Het toernooi, dat dit weekend in Barcelona werd gehouden en het einde van de WPT na een decennium markeerde, eindigde met het wereldrecord van het aantal toeschouwers bij een padelwedstrijd. De 15.779 toeschouwers die op 16 december 2023 naar het Palau Sant Jordi kwamen om de halve finaledag bij te wonen, overtroffen het vorige record ruimschoots, dat boven de 13.000 aanwezigen lag in La Rioja, Argentinië, aan het begin van het jaar.

Het circuit, eigendom van de Damm-brouwerijgroep, verdwijnt nu na de overeenkomst met QSI, de investeringsarm waarmee Qatar ook PSG controleert, om op te gaan in Premier Padel, de krachtige concurrent gesteund door Al Thani. Vanaf februari, bij de start van het nieuwe seizoen, zal alleen Premier Padel nog bestaan.

In de tribunes was het feest compleet, maar wat er op de baan gebeurde, komt aardig dicht in de buurt van historisch. Alejandro Galán en Juan Lebrón, het duo dat al bijna vijf jaar het padel met ijzeren vuist domineert, verloren wat hun laatste wedstrijd samen had kunnen zijn, tegen Federico Chingotto en Paquito Navarro, die al hebben bevestigd dat ze uit elkaar gaan.